Tietoa päiväkodista

Kuopion saksalainen päiväkoti (KiGa) on 1.10.2018 lähtien osa uutta Pikku Leijona päiväkoti Aamutähteä. Päiväkodissa toimii siis yksi saksankielinen ryhmä, jossa on kokopäivä- ja puolipäiväpaikkoja.
kigalogo

  • Kokopäivä: klo 6.30 – 16.30 välisenä aikana.
  • Aamupäivä: klo 6.30 – 12.00
  • Iltapäivä: klo 11.00 – 16.30
  • perheen kanssa voidaan sopia myös 10-15 kpl kokonaisia hoitopäiviä kuukautta kohti.

Saksalaisen ryhmämme toiminta on tarkoitettu 2-6-vuotiaille lapsille.

Toimintamme on suunnattu pääasiassa yli 3-vuotiaille, mutta voimme ottaa hoitoon myös alle kolmivuotiaita lapsia, joilla on riittävät valmiudet sopeutua ryhmään. Lapsen valmiudet sopeutua ryhmään arvioidaan aina yksilöllisesti yhdessä perheen kanssa ja huomioon otetaan myös ryhmän sen hetkinen tilanne.

Saksan kieli ryhmämme arjessa

Ryhmässämme työskentelee tällä hetkellä yksi äidinkielenään saksaa puhuva lastenhoitaja. Aamutähden lapsimäärän kasvaessa palkkaamme ryhmään lisää varhaiskasvatuksen ammattilaisia ja pyrimmekin siihen, että ryhmämme työntekijöistä aina vähintään 1-2 puhuu äidinkielenään saksaa. Ryhmässä toimii aina lisäksi myös suomenkieltä puhuvia hoitajia.

Päiväkodin arjen toimintakieli on saksa, mutta vanhempien kanssa kommunikoidaan tarvittaessa myös englanniksi sekä suomeksi.

img_3099.jpg

Emme edellytä ryhmään tulevilta lapsilta tai heidän vanhemmiltaan saksan kielen taitoa. Lapset oppivat vieraan kielen yhteisten leikkien, saksankielisten laulujen ja lorujen, kuvakirjojen ja keskustelun kautta. Lapsi tutustuu myös saksalaiseen kulttuuriin tapoineen ja juhlineen. Pienessä ryhmässä kielikylpy on aktiivista ja hauskaa.

Lisätietoa saat ottamalla meihin yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse. Kerromme mielellämme lisää ryhmämme toiminnasta!

Puh. kotimaasta 045 – 111 20 70 ja puh. ulkomailta +358 45 – 111 20 70.
Osoite: Kauppakatu 61, 70110 Kuopio
Sähköposti: aamutahti(at)pikkuleijona.fi

Mainokset