Tietoa päiväkodista

Kuopion Saksalainen päiväkoti (KiGa) on yksityinen kielipäiväkoti, joka on auki maanantaista perjantaihin klo 7.00 – 17.00 välisenä aikana.

Päiväkodissa toimii yksi ryhmä, jossa on kokopäivä- ja puolipäiväpaikkoja. Yhtä aikaa ryhmässä on enintään 20 lasta.
kigalogo

  • Kokopäivä: klo 7.00 – 17.00 välisenä aikana.
  • Aamupäivä: klo 7.00 – 12.30
  • Iltapäivä: klo 11.30 – 17.00
  • perheen kanssa voidaan sopia myös 10-15 kpl kokonaisia hoitopäiviä kuukautta kohti.

Kuopion Saksalaisen päiväkodin toiminta on tarkoitettu 2-6-vuotiaille lapsille.

Päiväkodin toiminta on suunnattu pääasiassa yli 3-vuotiaille, mutta päiväkotiin voidaan ottaa hoitoon alle kolmivuotiaita lapsia, joilla on riittävät valmiudet sopeutua ryhmään. Lapsen valmiudet sopeutua ryhmään arvioidaan aina yksilöllisesti yhdessä perheen kanssa ja huomioon otetaan myös ryhmän sen hetkinen tilanne.

Hoitomaksu on kuukaudessa vain kielilisän (puolipäivä 17,50 – kokopäivä 35,00 euroa) korkeampi kuin kunnallisessa päivähoidossa.

Saksan kieli KiGassa

Päiväkodissamme työskentelee jatkuvasti 1-3 äidinkielenään saksaa puhuvaa varhaiskasvatuksen osaajaa. Lisäksi henkilökuntaan kuuluu saksan kieltä osaavia suomalaisia varhaiskasvatuksen ja hoitoalan ammattilaisia. Tällä hetkellä kerran viikossa järjestettävästä musiikinopetuksesta vastaa saksan kieltä osaava musiikkipedagogi Annemari Survo.

Päiväkodin arjen toimintakieli on saksa, mutta vanhempien kanssa kommunikoidaan tarvittaessa myös englanniksi sekä suomeksi.

img_3099.jpg

Emme edellytä päiväkotiin tulevilta lapsilta tai heidän vanhemmiltaan saksan kielen taitoa. Lapset oppivat vieraan kielen yhteisten leikkien, saksankielisten laulujen ja lorujen, kuvakirjojen ja keskustelun kautta. Lapsi tutustuu myös saksalaiseen kulttuuriin tapoineen ja juhlineen. Pienessä ryhmässä kielikylpy on aktiivista ja hauskaa.

KiGan yhteistyötahot

Teemme yhteistyötä Steinerkoulu Virkkulan kanssa. Virkkulan esikouluryhmä toimii päiväkoti Pikku-Saiman tiloissa, joka sijaitsee samassa pihapiirissä Saksalaisen päiväkodin kanssa. Esikoululaiset ovat aamupäivän Steinerkoulu Virkkulan esikouluryhmässä ja tulevat iltapäivällä Saksalaisen päiväkodin tiloihin. Näin mahdollistamme saksan kielen kielikyvyn jatkumisen vielä esikoulun ajan.

Varhaiskasvatuksen päätyttyä saksan kielen opintoja on mahdollista jatkaa ensimmäiseltä luokalta alkaen Kalevalan koulussa. Tämän lisäksi saksan kielen opintoja on tarjolla A2-kielenä useissa alakouluissa ja lyhyenä kielenä yläkoulun puolella.

Lisätietoa saat ottamalla meihin yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse. Kerromme mielellämme lisää päiväkodistamme!

Puh. kotimaasta 045 – 111 20 70 ja puh. ulkomailta +358 45 – 111 20 70.
Osoite: Kauppakatu 61, 70110 Kuopio
Sähköposti: paivakoti(at)kuopionsaksalainenpaivakoti.com

Mainokset